Τοποθεσία - Κολωνάκι

Το Κολωνάκι είναι μια κομψή γειτονιά με πολυτελή αγορά, όπου οι διεθνείς μάρκες και οι μπουτίκ Ελλήνων σχεδιαστών συνυπάρχουν με καλαίσθητα concept store και γκαλερί. Στην περιοχή υπάρχουν κλασικά και γκουρμέ εστιατόρια με διάφορες κουζίνες του κόσμου, αλλά και πιο σύγχρονες εκδοχές της ελληνικής γαστρονομίας. Επίσης, υπάρχουν μοντέρνα μπαρ με ζωντανή τζαζ μουσική ή DJ. Μονοπάτια και τελεφερίκ οδηγούν στην κορυφή του Λυκαβηττού, από όπου οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την πανοραμική θέα και να δουν το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.

Διαδρομή

Ανεβαίνοντας την πλευρά του Λυκαβηττού, το Κολωνάκι είναι αναμφίβολα το απόλυτο «Μέρος για να είστε» στο κέντρο της πόλης και μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια από την πλατεία Συντάγματος το Κοινοβούλιο και όλους τους σημαντικούς χώρους της Αθήνας. Με μοντέρνα εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ, αλλά και με τις πολυτελείς μπουτίκ και τις γκαλερί, το Κολωνάκι είναι η πιο πολυτελής και ασφαλής γειτονιά.

Τι θα Δείτε

Σε κοντινή απόσταση από το Κοινοβούλιο, τους Εθνικούς Κήπους και πολλά υπουργεία και δημόσιους θεσμούς, το Κολωνάκι ήταν για πολλές δεκαετίες –και εξακολουθεί να είναι σήμερα– η προτιμώμενη γειτονιά πολιτικών, επιχειρηματιών και πλούσιων Αθηναίων αλλά και για επισκέπτες που θέλουν να συνδυάσουν τις επιχειρήσεις με ευχαρίστηση. Στις μέρες μας πολλά από τα λαμπερά νεοκλασικά κτίρια του 19ου αιώνα έχουν αποκατασταθεί και χρησιμοποιούνται ως κατοικίες διπλωματικών αποστολών ή έχουν μετατραπεί σε μουσεία και γκαλερί τέχνης. Πολλοί από τους θορυβώδεις δρόμους έχουν μετατραπεί σε πεζόδρομους και έχουν γίνει ένας ζωντανός, πράσινος και βιώσιμος δημόσιος χώρος δίνοντας στο Κολωνάκι τον τίτλο της μοντέρνας περιοχής στην Αθήνα